Endnu et nyt studie viser at metakognitiv terapi er mest effektivt

Forskere, fra bl.a. Københavns Universitet har for nylig gennemgået i alt 25 forskningsstudier, der har undersøgt effekten af metakognitiv terapi (MCT) over for med andre terapiformer. Konklusionen på denne metaanalyse er, at Metakognitiv terapi giver hurtigst og bedst resultater i alle de undersøgte studier.

Det er Normann og Morina der har stået for analysen. Der er lavet analyse af studier der dækker ialt 780 personer. Man undersøgte både individuel og gruppeterapi

Det kom ikke som en overraskelse, fordi samtlige studier indtil videre har vist det, men disse viser også at at MCT er mere effektiv f.eks. kognitiv adfærdsterapi.

Endnu mere interessant var det, at MCT gav bedring på mere end den primære diagnose. Dvs. både på angst og depression samtidig. Det transdiagnostiske i MCT bekræftes dermed endnu engang. MCT er dermed effektivt for mange typer af lidelser.

Det viste sig i øvrigt, at MCT giver meget hurtigere bedring end øvrige typer af terapi

Grupper og individuel terapi er lige effektivt

I MCT-kredse har vi længe vidst at gruppeterapi og individuel terapi er lige effektivt med MCT, og det understøttes nu af dette store studie. Terapi kan dermed opnås langt billigere med samme effekt.
Jeg er certificeret på højeste niveau direkte hos grundlægger prof. Adrian Wells, så hos mig er du i de bedste hænder.
Bedste hilsener
Carsten Juul